VOOR ZORGVERLENERS
Informatie voor zorgverleners
Het MNNU
Zoals de naam al zegt vormen wij een eerstelijns, multidisciplinair netwerk dat bestaat uit (para)medici die affiniteit hebben met het behandelen van NAH patiënten. Gezamenlijk vormen wij een netwerk met als doel integrale, deskundige en samenhangende zorg te waarborgen voor mensen met NAH en hun omgeving in alle fasen van de aandoening.
Lokale netwerken
Binnen het MNNU zijn er een aantal lokale netwerken die binnen een gemeente met elkaar samenwerken waardoor er korte lijntjes zijn. Dit is belangrijk en nodig voor de juiste behandeling van de NAH patiënt.
Klik op de naam van het netwerk om op de desbetreffende website te komen:
Verwijzer
Binnen het MNNU maken we gebruik van een stroomschema zodat binnen het netwerk bekend is naar wie hij of zij kan verwijzen wanneer er vragen en of problemen in de thuissituatie van een patiënt zijn.
Bent u huisarts of andere zorgverlener die wil doorverwijzen? Wij hebben een informatiefolder ontwikkeld waarin uitgelegd wordt bij welke problemen u moet doorverwijzen en naar welk type zorgverlener.
Bent u beweegcoach in de 0-lijn? Dan kunt u gebruik maken van de Terugverwijsgids. Deze gids biedt een leidraad voor beweegcoaches om problemen te kunnen herkennen bij deelnemers in de groepen en geeft richting aan de keuze voor een zorgprofessional waarnaar terug verwezen kan worden.
MNNU organisatie
Vereniging
Het MNNU is een vereniging welke georganiseerd wordt door:
- Annemarieke Bouma, secretaris penningmeester
- Jelmer Klomp, voorzitter
- Marielle Wittekamp, algemeen bestuurslid
- Nienke Warmerdam, adviseur
- Marieke Buitenhuis, adviseur
Missie en doel MNNU:
- Mono- en multidisciplinaire samenwerking en interprofessionele samenwerking versterken tussen de verschillende (para)medici in de verschillende lijnen met als doel efficiënte communicatie en samenwerking ten behoeve van de cliënt;
- De kwaliteit van NAH-zorg in de gehele keten hooghouden en zo nodig expertise en deskundigheid vergroten middels het delen van kennis en vaardigheden;
- Bekendheid geven aan de meerwaarde van de multidisciplinaire en interprofessionele samenwerking van (para)medische behandelingen binnen de NAH-zorg.
Bijeenkomsten
Twee keer per jaar wordt er een regionale ketenavond georganiseerd met inhoudelijke presentaties en netwerktijd. Zorgverleners uit het UMCU, Hoogstraat Revalidatie en Axioncontinu Parkgraaf organiseren samen met het MNNU deze avond waarin samenwerking en verdieping centraal staan.
Werkgroep
Een actieve werkgroep houdt zich bezig houdt met aansturing van de activiteiten gericht op de visie en de missie. De werkgroep organiseert de regionale ketenavonden, geeft vorm aan de organisatiestructuur van het netwerk, ziet toe op naleving van kwaliteitseisen, brengt de stakeholders in kaart die op de hoogte moeten zijn gesteld van het bestaan van het MNNU en is betrokken bij het ontwikkelen van de website.
De werkgroep bestaat uit:
Annemarieke Bouma, ergotherapeut.
Marieke Buitenhuis, fysiotherapeut.
Jelmer Klomp, fysiotherapeut.
Jacqueline Outermans, docent HU
Nienke Warmerdam, docent HU
Marielle Wittekamp, fysiotherapeut.
Deelnemen aan het MNNU
Gemotiveerd om bij te dragen aan de kwaliteit van de NAH zorg in onze regio en voldoe je aan de vereisten? Neem dan ook deel aan het MNNU! Neem voor vragen of aanmelding contact met ons op via de knop onderaan deze pagina.
Het MNNU is een open netwerk met een laagdrempelig toelatingsbeleid. Neem voor vragen of aanmelding contact met ons op via de knop onderaan deze pagina.
Kennis- en ervaringsvereisten
- Expertise door het volgen van scholing. En de verplichting deze expertise up-to-date te houden door het volgen van (geaccrediteerde) scholing specifiek gericht op neurorevalidatie.
- Uitgebreide, gedegen ervaring in het behandelen en begeleiden van mensen met NAH. Wij verstaan hieronder het wekelijks behandelen van cliënten met NAH (minimaal 5 verschillende cliënten per jaar).
- Samenwerking met collega-zorgverleners uit diverse disciplines.
- Kennis van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zorg en onderzoek.
Netwerk gerelateerde vereisten
- 100% aanwezigheid bij de MNNU netwerkbijeenkomst (gekoppeld aan ketenbijeenkomsten, 2x per jaar).
- Actieve bijdrage bij organisatie van de netwerkbijeenkomst.
- Middels deze plattegrond willen wij inzichtelijk maken welke regiogrenzen wij aanhouden met betrekking tot de zorgverlening binnen ons netwerk. Valt u buiten de regio en heeft u wel vragen over de samenwerking? Neem dan contact met ons op.
Werkinhoudelijke afspraken
- Voldoen aan competenties en rollen (hulpverlener en manager) zoals beschreven in het desbetreffende beroepsprofiel.
- Een nieuwe cliënt met NAH wordt snel (binnen 2-3 dagen na aanmelding) gesproken en gezien door de therapeut.
- Toepassen van monodisciplinaire richtlijnen en toepassen van klinimetrie volgens EBP.
- Verslaglegging waarin uitkomsten klinimetrie duidelijk beschreven zijn.
- (Aantoonbare) samenwerking met andere disciplines.
- Confirmatie aan communicatie afspraken (je licht elkaar in als je betrokken bent, neemt contact op bij bijzonderheden en verzorgt een eindrapportage naar elkaar toe).
- Het kennen, erkennen en herkennen van elkaars mogelijkheden en kwaliteiten (weten wat iedereen kan en doet).
Contributie
Als je lid bent of lid wordt van het Multidisciplinair NAH Netwerk Utrecht geldt er naast jouw actieve bijdrage ook een financiële verplichting. Met de inschrijfkosten (€ 20,-) en een jaarlijkse contributie (€ 10,-) kunnen wij onze vereniging in stand houden.
Deze inkomsten worden gebruikt voor gemeenschappelijke doelen zoals de organisatorische kosten van onze vereniging en het onderhouden en bekostigen van de website met zorgzoeker. We werken daarmee direct aan onze zichtbaarheid. Het bestuur voert zijn taken vrijwillig en dus onbetaald uit. Het verzoek tot het betalen van de contributie wordt jaarlijks in februari uitgezet via e-mail.